De Bosnische piramides helderziend belicht
(artikel in Paraview november 2017)


Aafke Douma en Rob Heiligers uit Groningen verbleven in juni, september en oktober 2017 met drie Nederlands/Vlaamse groepen in Bosnië en Herzegovina om zelf te ervaren wat dit unieke fenomeen op de Balkan te betekenen heeft.
Is het mogelijk dat de vijf piramides in de ‘Vallei van de Piramides’ nabij het stadje Visoko (zo’n 30 km vanaf Sarajevo) zijn gecreëerd door een beschaving waarover vrijwel niets meer bekend is? En wat hebben die piramides ons eigenlijk te vertellen? Zo luiden enkele van de vragen die ontdekker dr. Sam Osmanagich zich sinds 2006 stelt.
Door ‘mediamiek onderzoek’ hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan het beantwoorden van deze vragen. En daadwerkelijk hebben we samen met Osmanagich op heldervoelende wijze de ‘instant creators’ van deze piramides ontmoet: de ‘Minocho’. N.B.: ‘zij’ zijn deel van onszelf, van ons lichtwezen…

Heuse piramides
Enthousiasteling Semir Osmanagich, cultureel antropoloog en econoom (opgegroeid in Bosnië), zag in de rechthoekige heuvels naast Visoko heuse piramides. Wat hem bij zijn eerste kennismaking in 2006 opviel was de gelijkenis met piramides die hij elders in de wereld had bestudeerd, schijnbaar natuurlijke heuvels met een piramidevorm. Het merendeel van archeologen en egyptologen wereldwijd gruwt van dit hele idee alleen al. In hun ogen wordt er rond Visoko pseudo-wetenschap bedreven. Piramides zijn immers graven van Egyptische farao’s? En de Balkan is niet Egypte. Punt! Of kan er hier iets heel anders aan de hand zijn?

Meetbare feiten
Ter nadere kennismaking met deze Bosnische piramides zetten we eens wat merkwaardige ontdekkingen van (meer technische) wetenschappers op een rijtje:
 
0. De actuele situatie nu is dat alle piramide-heuvels nabij Visoko grotendeels zijn bedekt met een laag begroeide aarde, en sommige zijden zijn verzakt.
1. De vijf piramides zijn door Osmanagich Zon, Maan, Draak, Liefde en Aarde genoemd, mede geïnspireerd door zijn doctoraalstudie over de Maya-cultuur. Ze staan allemaal met een zijde exact naar het noorden, aldus bevestigd door een LI(ght-ra)DAR-meting uit 2016. Met daarbij de Zonpiramide als hoogst (220 m) bekende piramide ter wereld (helderziende meting van Aafke: eigenlijk 362 m hoog!). Maan is 190 m hoog, Draak 90 m. Ter vergelijking: de grote piramide van Cheops in Gizeh meet 147 m hoog.
2. De toppen van de Zon-, Maan- en Draakpiramides liggen in een gelijkzijdige driehoek 2170 m van elkaar, met een deel van het stadje Visoko ertussen. Gedurende een korte periode in de zomer valt de avondschaduw van de Zonpiramide precies over die van de Maan.
3. Op de schuine zijden van de piramides liggen betonnen platen. Die zijn harder (134 MPs) en vochtbestendiger (water-absorptie 1%) dan de beste industriële betonsoorten die nu geproduceerd worden.
4. Vanuit de top van de Zonpiramide komt een pulserende straal energie van 28 kHz en 4,5 meter breed. Naarmate je hoger boven de piramide komt (gemeten m.b.v. een drone) wordt
dat steeds sterker, dit schijnt nergens anders waargenomen te zijn.
5. Er zijn met geo-scantechnieken onder de piramides spiraalvormige gangenstelsels gevonden met een lengte van tientallen kilometers. Sommige gangen monden uit in grote ruimtes. Het ademen diep onder de grond blijkt eenvoudig, er is een soort ‘berglucht-effect’.
6. In gangen bij het nabijgelegen dorpje Ravne liggen keramische stenen (de grootste ooit gevonden) precies op plekken waar ondergrondse waterstromen elkaar kruisen, wat een neutraliserende werking heeft. Ook worden er zeer hoge Bovis-waarden van energie gemeten, die een heilzame en geneeskrachtige werking hebben op bezoekers.
7. Water heeft er ongewone kwaliteiten en geneeskrachtige effecten.
En zo zijn er meer feiten. Voor nu kunnen we stellen dat er vele raadselachtige meetresultaten liggen die niet of nauwelijks te verklaren zijn met onze huidige wetenschappelijke kennis.

Akashic Records Readers
Omdat hij bij zijn wetenschappelijke ‘meten is weten’-aanpak tegen grenzen aanliep heeft Osmanagich sinds 2011 ook spirituele informatiebronnen bij zijn onderzoek betrokken. Zogeheten ‘Akashakronieken-lezers’ (zes mediamiek getalenteerde vrouwen vanuit heel Europa) die door paranormale afstemming op het gemeenschappelijke energetisch Bewustzijnsveld (Akasha) informatie ontvangen. Het bijzondere en eensluidende resultaat is beschreven in zijn boek ‘Ancient history from beyond the veil’.
Ons eigen onderzoek in Visoko met Aafke Douma als ‘reader’ heeft aansluitende conclusies en draagt zo bij aan de kennis over het gebied. In een nieuwe editie worden binnenkort onze ervaringen en opnames toegevoegd aan het boek. Op deze unieke locatie werkt moderne wetenschap concreet samen met intuïtieve benaderingen, als ‘spiritual science’ dus. Een hoopvolle ontwikkeling!

Als Aafke zich afstemt op iemand of iets, voelt ze van jongs af aan een bepaalde trilling of frequentie, waarna zich een holografische informatie ontvouwt. Dat blijkt bijzonder exact te zijn, en is bijv. effectief te benutten t.b.v. onze cliënten in de NATUURLIJK praktijk. Het kan over een mens of een dier gaan, maar ook over de situatie in een huis, of zelfs over een bos of berg. Alles heeft een eigen ‘energetisch paspoort’ – wat zij glashelder kan zien en voelen, scannen en lezen, en eventueel positief beïnvloeden. In dit geval gaat het dus om informatie van een piramide.

Zonpiramide
Inzoomend op de Zonpiramide heeft deze voor Aafke een zeer krachtige uitstraling. Na enige tijd komt ze tot rust en blijkt ze te kunnen spreken ‘als de piramide zelf’. Zo komt de volgende informatie tot ons, dit is een samenvatting van een reading van ruim een uur:
 
‘De Zonpiramide is een energiemachine die weer actief is geworden sinds 2008. De uitstraling ervan zal de komende jaren steeds sterker aanzwengelen, wat een harmoniserend effect zal hebben voor iedere betrokkene en de wereld. De piramide-energie is zowel bewustzijnsverruimend als vitaliserend. De piramidevorm en de betonbedekking erop zorgt ervoor dat deze energie gefocust blijft.

De Zonpiramide ‘heeft een hartslag’, de energie pulseert ritmisch vanuit een kern op 2/3 van de piramide. Deze kern lijkt een groot ellipsvormig etherisch kristal te zijn, dat als een soort prisma bij elke puls de energie zowel omhoog als omlaag stuwt. De komende tijd zal deze piramide-energie steeds meer ook in een bredere waaiervorm naar buiten voelbaar worden.
(In sept. 2016 is door ons (helderziend) ‘8% actief’ gemeten, in juni 2017 was dat 10%, begin sept. 2017 14%, begin okt. 2017 30% actief zelfs! Het proces versnelt zich?)

JUST BE wordt er tot besluit doorgegeven, als kern en essentie van de uitstraling van de Zonpiramide: meer leven vanuit ZIJN, minder vanuit DOEN’.

Dit alles is zeer tastbaar te ervaren in Visoko op en naast de Zonpiramide: men wordt er rustig en stil, een heerlijke liefdevolle sensatie. Dit warme, hartelijke gevoel moet zijn wat velen aantrekt naar deze plek (terug) te komen als toerist of vrijwilliger.

Minocho
‘Dr. Sam’ Osmanagich stelde ook vragen aan Aafke diep in de tunnels bij het dorpje Ravne, zo’n twee km van de Zonpiramide. Een spiraalvormig tunnelnetwerk strekt zich hier onder de hele vallei uit (volgens geo-scans), en door deze tunnels stroomt energie die zich dus lijkt te bundelen via het pulserende ‘hartkristal’ van de Zonpiramide. Dit tunnelnetwerk is ook verbonden met vele andere piramides. Zeer merkwaardig om te ervaren is dat zo’n 300 m diep onder de grond het ademen makkelijker en aangenamer lijkt dan buiten de tunnels, het is een soort frisse-berglucht-effect.
Tijdens twee Akashic Records Readings samen met dr. Sam Osmanagich maken we volkomen onverwacht contact met de ‘Minocho’, zoals ze zich laten noemen. Het zijn ‘lichtwezens uit de 14de dimensie’ zich tonend als oliekleur-achtige bellenblaasvormen, ellipsvormig, ongeveer een meter groot, en hyperintelligent.
Aafke voelt hierbij een pure energie die zij nog niet eerder zo heeft ervaren. En dat blijkt ook te zijn wat deze Minocho kennelijk te bieden hebben: ‘to reclaim your purity’, je puurheid hervinden. Deze door hen gecreëerde locatie met tunnels en piramides werkt energetisch in op het herinneren van ieders oorspronkelijkheid.

Puur zijn
Minocho leven in een eeuwig nu, zonder tijd/ruimte, ze ZIJN. En hebben ooit (ze geven aan 55.000 jaar geleden in menselijke maat gemeten) deze piramides ‘instant gecreëerd’, met een soort denkkracht. De Minocho wonen niet alleen maar daar in die Bosnische tunnels, maar zijn overal. Door je erop af te stemmen merk je vanzelf de hartelijke en pure gevoelens die ook bijv. op de Zonpiramide te voelen zijn. Aafke vergelijkt de ontroerende energie van de Minocho wel met die van pasgeboren baby’s: puur ZIJN.

(Wie de letterlijk uitgeschreven Akashic Records Readings met dr. Sam Osmanagich, Aafke Douma, Rob Heiligers en de Minocho (resp. 50 min. en 30 min. in het Engels) wil lezen kan terecht op de site: www.NATUURLIJKCentrumBewustzijnenBloei.nl onder ‘nieuws’)

Dit alles is voor ons stervelingen natuurlijk lastig voor te stellen. Toch doen we hier een poging woorden te geven aan iets waar eigenlijk geen woorden voor zijn. Zoals al eerder gezegd gaat het om ZIJN. En dat is Alles en Niets tegelijk. Puur Bewustzijn. Je eigen oorspronkelijke PUURHEID… Tja, woorden zijn nogal beperkt. En snappen kunnen we het nauwelijks. Aanvoelen wel?
Sommigen van ons kunnen de Minocho al voelen of zien. Deze Minocho geven aan dat ze nu gekend willen worden, in de openbaarheid willen zijn. Dat dit pure Bewustzijn, onze oorspronkelijkheid weer beschikbaar is. Dat zij deel van ons Magnifieke Metafysieke Multidimensionale Mysterie zijn, van ons lichtwezen. In essentie: wij ZIJN Minocho…

Groepsproces
De afgelopen zomer verbleven we met drie groepen in de Vallei van de Piramides bij Visoko.
Hier boden we een 5-daags programma aan met elke dag zo’n 5 à 6 uur begeleiding.
We gingen langs diverse locaties zoals de Zon-, Maan-, Liefde-piramides, naar de tunnels bij Ravne plus nog enkele bijzondere locaties. Zo’n 50 deelnemers uit Nederland, Vlaanderen en Zwitserland wilden graag ‘aan den lijve’ de energie van de piramides en de tunnels ervaren.
N.B. dit was geen groepsreis (samen uit & thuis vanuit NL), maar een groepsproces, naast je eigen proces uiteraard. Reis en verblijf regelde iedereen zelf, naar eigen wensen en behoeften.

Het is bijzonder om mee te maken hoe de door ons beschreven puurheid op hen inwerkte, hen ‘aanraakte’. Bij de meesten gaf het een diepe rust, en een bevestiging van een al veel langer gaande ontwikkeling: ‘Just Be’. Wellicht geven wat reacties van deelnemers het treffend weer? We vroegen hen na afloop om te proberen in een trefwoord hun proces te benoemen. Laat de woorden even indalen?:
Vrijheid. Sereniteit. Hartverwarmend interessant. Liefdesenergie. Bijzonder avontuur.
Diep geluksgevoel. Zorgvuldigheid. Liefde. Zijn. Magisch. Ewigkeit. Dankbaarheid. Samen. Volg je hart. Samenzijn in Liefde. Just Be. Innerlijke rust en thuiskomen. Bewust Zijn. Heerlijk om te zijn. Bjusterbaarlik/wonderbaarlijk. (Aan)geraakt. Gaat nog lang doorwerken en nadenken geven.
Of in kort en krachtig Vlaams: 'Gewoon pakkend!'

Dankbaarheid
In de tunnels bij Ravne maakten we ook bijzondere opnames van orbs en andere lichtwezens. En we zagen nog veel meer. Daar gaan we bijv. in lezingen dieper op in. Er is zoveel meer tussen hemel en aarde... Mooi mysterie! Zie onze Facebookpagina (even liken?) Natuurlijk Centrum Bewustzijn en Bloei voor Bosnische foto’s en filmpjes.

Hoe beschrijf je een magische 5-daagse in Bosnië? Vol mysterieuze locaties, onverwachte belevenissen, verstillende meditaties, wonderlijke genezingen en behulpzame Bosniërs (met lekker eten ook). De groepsprocessen waren indrukwekkend.
Wat nu rest is diepe dankbaarheid voor deze schitterende dagen samen. Daar zijn we stil van... Met grote dank aan alle betrokkenen, onze gidsen ter plekke, en natuurlijk de mysterieuze piramides.
Wij noemen het 'mediamiek onderzoek', mét een lichte toegankelijke toon niet te vergeten. Doel: zelf deze mystieke plek ervaren, je oorspronkelijke puurheid hervinden... Wij reizen in juni en september 2018 weer met groepen naar Visoko.

Zelf werken we nu voortdurend met deze ‘Bosnische Piramide Energie’ zoals we het genoemd hebben. Het is overal inzetbaar, in onze praktijk, tijdens bijeenkomsten, in onze workshops, in het hele leven. Het geeft een liefdevol en rustgevend gevoel van PUURHEID.

Benieuwd
Sinds 2006 zijn er al zo’n 300.000 bezoekers (50.000 in 2017) uit 62 landen naar Visoko gereisd om zelf dit ‘nieuwe wereldwonder’ te aanschouwen.
We zijn benieuwd hoe zich dit alles verder gaat ontvouwen, met die steeds meer/sneller aanzwengelende Zonpiramide als ‘pure energiemachine’. En de verwachting is dat er zich op locaties over de hele wereld nog veel meer piramides zullen aandienen, die met deze zelfde Bewustzijnsontwikkeling verbonden zijn.

Rob Heiligers en Aafke Douma  2017  www.NATUURLIJKCentrumBewustzijnenBloei.nl