Verwondering, wat persoonlijke wondertjes... 
(geschreven voor het blad The Optimist)

 
Tegenwoordig zijn wondertjes ‘dagelijkse kost’ in mijn leven, en wellicht is dat mooi om te delen. Kantelpunt hierin is het verlies van tweede dochter Maj begin jaren negentig geweest. Zelf kan ik dit nu als een groot geschenk zien, omdat ik er als het ware ’tien verdiepingen bijkreeg’. Daarvoor was er best veel lief in mijn leven, nu kwam er voor het eerst diep leed bij. En dat heeft me zoveel rijker gemaakt, zowel in mijn werk (gedurende dertig jaar) als jeugdtheatermaker met educatieve voorstellingen rond psychologische thema’s, als nu in ons energetisch werk waarbij het op natuurlijke wijze activeren van genezingsprocessen centraal staat. En beleefde ik al mirakels in het theater, wat er allemaal mogelijk is als je op optimistische wijze naar je gezondheid kijkt? Dat is bijna ongelooflijk, en zeer hoopvol!

Om privacy-redenen kan ik niet veel vertellen over anderen, maar wel over mezelf natuurlijk en ook hebben mensen in mijn naaste omgeving wonderlijke ervaringen beleefd. Laat ik er een paar noemen.
Ooit ‘vergruizelde’ ik met alleen mijn aandacht een niersteen in een ziekenhuis bij Chamonix, waardoor een operatie overbodig werd. Evenzo leek drie jaar geleden een operatie hier in Groningen onafwendbaar vanwege een meniscusblessure, totdat er na een energetische behandeling door mijn collega Aafke Douma ‘geen scheurtje meer te zien was’. Beide feiten zijn door verbaasde chirurgen afgedaan als: ‘Ach ja, spontane genezing komt wel eens voor.’
Of onlangs kreeg ik van mijn tandarts te horen dat een sluimerende ontsteking nu echt behandeld moest worden, gezien de röntgenfoto. Doordat ik die kies nu goed in beeld had gekregen konden we daar gezonde invloed op uitoefenen met als gevolg dat de ontsteking is verdwenen.

Als ik wat voorbeelden van naasten belicht? Mijn echtgenote had vroeger vaak last van het SI-gewricht in haar onderrug, met vele fysiotherapeutische behandelingen tot gevolg. Dat kan bij klachten nu binnen een minuut verholpen worden. Een nichtje had een trap tegen haar enkel gehad. Bijna was de spuit er al ingezet, totdat het euvel door mij werd behandeld en ze direct weer kon voetballen.
Mijn collega Aafke heeft ook een bijzonder verhaal, op een avond is na een ongelukkige val bij haar een polsbreuk geconstateerd. Nadat we die nacht haar zelfhelend vermogen zeer gericht hadden geactiveerd, bleek de breuk geheeld en de pols weer volkomen gezond. Zo zijn er over anderen ook legio voorbeelden te vertellen, van kleine ongelukjes tot ernstige aandoeningen.

Rond 2005 kreeg ik te maken met ‘vertigo’, nare draaiduizelingen en oorsuizen vanwege problemen in het evenwichtsorgaan. Het is vermoedelijk mede ontstaan door harde muziek tijdens theatervoorstellingen. Doordat ik mezelf toen energetisch heb laten behandelen is dit vlot tot rust gekomen, en raakte ik nog meer gemotiveerd om dit ook zelf te kunnen toepassen. Zodoende heb ik onderzoek gedaan naar en me bekwaamd in allerlei energetische methodes, in wezen gaan die allemaal over hetzelfde. Alle benaderingen (met vele verschillende ‘merknamen’) gaan in essentie over ‘AHA’: een combinatie van Adem, Hartenergie-Liefde en Aandacht. Met dit palet, we noemen het zelf NATUURLIJK Genezen, is werkelijk alles mogelijk. Alles is immers trilling/licht/vibratie/energie en dus beweeglijk en daardoor beïnvloedbaar. Uitgangspunt hierbij is: ‘De ontvanger is de genezer’. In alle bescheidenheid activeer je dus het natuurlijke zelfhelend vermogen van iemand (of jezelf).

Ons (optimistische) doel is dat NATUURLIJK Genezen breed wordt ingevoerd, bijv. op elke basisschool vanaf groep 3. Of om te beginnen op alle opleidingen t.b.v. educatie en gezondheid. Of als bijscholing voor liefhebbers. Het is eenvoudig in een aantal uren te leren, het werkt effectief. Mysterie en gezond verstand gaan hand in hand.
Is dit de nieuwe EHBO? ‘Energetisch Hartelijk Bij Ongemak’, met wonderen tot gevolg? Het is hier dagelijks waarneembaar, wat rest is dankbaarheid en verwondering…

Rob Heiligers september 2017