ERVARINGEN ZIELinzicht

 

Reacties van mensen die een ZIELinzicht meemaakten:

 

Eindelijk stilte. Zijn. Wat een wonderlijke rust. Ik ben, ik ben niets, en ook alles, wat zijn woorden hiervoor? Ik bén gewoon. Wat een heerlijk gevoel!

Alsof ik me meer volwassen voel nu.

Ik merk vooral dat ik meer rust en relativering ervaar en mijn bestaan vanzelfsprekender lijkt. Voor mijn gevoel hoef ik minder mijn best te doen.

Veel is duidelijk geworden, dingen vallen op hun plek. Nu vooral verwondering. Weten, verbinding, zoiets. Alles is precies goed zoals het is. Liefde. Dankbaarheid! 

Mijn zielenreis heb ik als heel verhelderend ervaren. Veel puzzelstukjes zijn op hun plek gevallen. Achteraf zie ik het als een ontmoeting met mezelf, waardoor ik meerdere facetten van mijzelf hebben leren kennen. Heel bijzonder.

Ik wist niet goed wat er precies van te verwachten. De vragenlijst vooraf gaf al wel enige richting. Maar dat is rationeel. Zo begon de "reis” ook. Ik zat nog behoorlijk in mijn hoofd, deed erg mijn best om te bedenken wat ik graag wilde dat er ging gebeuren. Totdat ik plotseling werd meegenomen. Ik vloog, naar andere tijden. Werd enorm emotioneel en antwoorden kwamen. Niet letterlijk maar op een diep niveau. Overmand door indrukken, niet van deze tijd. Ik was daar en toch ook hier. Hoewel hevig, kwam ik daarna in een diepe rust. Helend? Mooi!

Vannacht de hele reis nogmaals beleefd. Was heftig maar ook heel goed. En ik weet hoe ik weer in die staat van zijn moet komen. Zalig.
 
Wat we mochten beleven vond ik prachtig en delen herkenbaar naar hoe ik zelf werk. Erg mooi om het zo mee te maken. Was en ben erg onder de indruk van de geweldige gidsen die mij begeleiden.

 

 


Een uitgebreide beschrijving van wat iemand meemaakte tijdens haar ZIELinzicht met Rob Heiligers: 

 

Hoe ik het zou omschrijven? Als een zielenreis, een reis van mijn ziel. Een avontuur. Ik heb het gevoel kennis gemaakt te hebben met diepere lagen in mijzelf. Op een hele heldere en zachte manier en met al mijn zintuigen heb ik gereisd door een andere werkelijkheid. Een werkelijkheid die ik eigenlijk wel weet en wist, maar die achter een soort nevelige sluier bleef. Nu mocht ik daar rondkijken, voelen in het volle licht.

 

Jouw manier van begeleiden voelt vertrouwd, veilig. Je stem is prettig en omhult me zonder te trekken of duwen. Er is tijd en rust. Er is geen druk. Er hoeft niets. Alles mag. De voorbereidende oefeningen en het in trance brengen voelden volstrekt natuurlijk en logisch. Ik hield de hele tijd het gevoel dat ik er bij was en dat ik mijn eigen keuzes kon maken. Een prettige balans tussen overgave en onafhankelijkheid. 

 

Je bent een soort reisleider, een compagnon die hier en daar de richting aanwijst en tijd in de gaten houdt. Het is fijn dat jij ook niet weet waar we terecht komen zodat het helemaal mijn eigen reis is. Jij kent wel ‘stations’ in de tussengebieden zoals bijv. ontmoetingen met gidsen of met de ‘raad van wijzen´, maar niet wat zich daar gaat afspelen. 

Het voelde alsof jij met mij werkelijk geïnteresseerd was. Dat gaf mij de ruimte om uitgebreid de tijd te nemen. En als we verder gingen noemde je steeds dat ik altijd terug kon keren naar het (her)ontdekte moment of gebied. Dat maakte dat ik me makkelijk weer los kon maken in vertrouwen dat het niet bij deze ene ontmoeting zou blijven.

 

Op sommige momenten doe je suggesties of vraag je door, waardoor ik preciezer ga kijken en meer informatie krijg. Het is heerlijk om na afloop nog even samen alles door te lopen waardoor de verbinding met het hier en nu bodem krijgt.
 

Het is ook fijn om met een aantal concrete adviezen naar huis te gaan die ik kan oefenen, waardoor ik het contact met de wonderlijke gebieden waar ik was levend kan houden. Hierbij denk ik aan mijn aandachtspunt ´hier ben ik nu´, het contact maken met mijn gids, de regie houden op ontmoetingen met anderen en, en, en, ja nog véél meer... Ben er heel gelukkig mee, zielsgelukkig ja.
Van harte dank!